Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα ου κύκλου

5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Παναγιώτης Ε. Πετράκης

Καθηγητής τού Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παναγιώτης Πετράκης, συντονιστής τής ενότητας

 

Δευτέρα 10 Μαΐου

Παναγιώτης Πετράκης

Καθηγητής τού Τμήματος Οικονομικών Επιστημών τού Πανεπιστημίου Αθηνών, : Η κρίση τού 2008 και οι προοπτικές τής οικονομίας.

Δευτέρα 17 Μαΐου

Γιώργος Παγουλάτος, Αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Ελλάδα – Ευρώπη – Κρίση.

Δευτέρα 31 Μαΐου

Σταύρος Θωμαδάκης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής τού Πανεπιστημίου Αθηνών: Η κρίση και οι προοπτικές των αγορών και τού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δευτέρα 7 Ιουνίου

Ανδρέας Α. Παπανδρέου, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών: Κρίση και πράσινη ανάπτυξη.

Δευτέρα 14 Ιουνίου

Γιάννης Στουρνάρας, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών τού Πανεπιστημίου Αθηνών: Η δημοσιονομική προσαρμογή και η διαρθρωτική αναδιοργάνωση τής οικονομίας.

ος κύκλος

Άλλες ενότητες του κύκλου

Παναγιώτης Ε. Πετράκης


Καθηγητής τού Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Sterling και διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει πλήθος από επιστημονικά κείμενα και μονογραφίες, ενώ έχει εκτενείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά περιοδικά σε μία σειρά από γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την τραπεζική οικονομική. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών επιτροπών και συμβούλια οικονομικών εμπειρογνωμόνων. Είναι συγγραφέας μιας σειράς από διδακτικά εγχειρίδια με αντικείμενο την οικονομική ανάπτυξη, την αξιολόγηση επενδύσεων, την τραπεζική οικονομική, και την επιχειρηματικότητα, τα οποία διδάσκονται σε ελληνικά πανεπιστήμια. Έχει διατελέσει μέλος επιστημονικών επιτροπών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ, είναι επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα πλήρες βιογραφικό υπάρχει στην εξής διεύθυνση: http://elearn.elke.uoa.gr/petrakis/