Μενού Κλείσιμο

Πρόγραμμα ου κύκλου

5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος

Καθηγητής Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος, συντονιστής τής ενότητας
1.Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Διδαχές από το παρελθόν
Οργάνωση τού νοικοκυριού: Ιστορική αναδρομή
Τεχνολογία τροφίμων: Από τις φυσικές και μηχανικές μεθόδους
στο σήμερα των χημικών επεξεργασιών
Η πορεία τού ανθρώπου ως καταναλωτή
Τι μας διδάσκουν οι κλασικοί και η Ορθοδοξία
Όχι στον αδηφάγο καταναλωτή

2.Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Ενεργούμε συλλογικά
Ιστορική αναδρομή στις συλλογικές προσπάθειες και στον συνεργατισμό Ο συνεργατισμός, ανά τον κόσμο, σήμερα.
Η αναγκαιότητα τής συλλογικότητας σε περίοδο οικονομικής κρίσης

3.Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Παράγουμε και καταναλώνουμε με πνεύμα αειφορίας
Επιστροφή στα πατρογονικά κτήματα για νέες καλλιέργειες βιολογικής μορφής με σεβασμό στο περιβάλλον
Η αειφορική παραγωγή. Βιολογικές καλλιέργειες
Η αειφορική κατανάλωση. Προστατεύοντας τον πλανήτη φροντίζουμε την υγεία μας, ενισχύουμε το εισόδημά

μας.

4.Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Κωνσταντίνος Αμπελιώτης
Επίκ. Καθηγητής Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων
Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων: Ο ρόλος των οικιακών συσκευών
Τροφικά απόβλητα: Ένας θησαυρός στα σκουπίδια

5.Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Βασιλική Κωσταρέλλη
Επίκ. Καθηγήτρια Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Υγιεινή και φθηνή διατροφή στην περίοδο τής οικονομικής κρίσης Βασικές αρχές
Υγεία και κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες
Τρέφομαι υγιεινά και φθηνά. Συστάσεις και πρακτικές συμβουλές

ος κύκλος

Άλλες ενότητες του κύκλου

Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος


Καθηγητής Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

 

Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής τού Εργαστη- ρίου Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας. Ασχολείται επιστημονικά και ερευνητικά με θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, αγροτικής και κοινωνικής οικονομίας, ποιότητας τροφίμων, ήπιων μορφών του- ρισμού και αστικής και αγροτικής ανθρωποοικολογίας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 ερευνητικές εργασίες σε επιστημονι- κούς τόμους και περιοδικά, ελληνικά και ξένα, ενώ διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο