Μενού Κλείσιμο
“Βραχύς κατάλογος, μακρά πορεία” τα πέντε βιβλία που έφθασαν ώς την τελική λίστα για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2004
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2005

Με τον τίτλο "Βραχύς κατάλογος, μακρά πορεία" η Στοά τού Βιβλίου καθιέρωσε από εφέτος την παρουσίαση των πέντε βιβλίων που έφθασαν ώς την τελική λίστα για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, ξεκινώντας από το μυθιστόρημα. Παρουσιάστηκαν τα βιβλία τής short list -όπως έχει επικρατήσει να λέγεται- τα οποία εξεδόθησαν το 2003, διαγωνίσθηκαν για τα Κρατικά Βραβεία τού 2004:

  • Οι ξένες λέξεις τού Βασίλη Αλεξάκη, εκδ. Εξάντας,
  • Ο Τσε αυτοκτόνησε τού Πέτρου Μάρκαρη, εκδ. Γαβριηλίδης,
  • Από τη μια εικόνα στην άλλη τού Δημήτρη Νόλλα, εκδ. Καστανιώτης,
  • Αγιογραφία τού Νίκου Παναγιωτόπουλου, εκδ. Πόλις, και
  • Σα σπασμένα φτερά τού Τάσου Χατζητάτση, εκδ. Πόλις.

Οι συγγραφείς μίλησαν για τα βιβλία των ομοτέχνων τους, ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει η Λένα Διβάνη, συγγραφέας, καθηγήτρια τού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποσπάσματα των βιβλίων διάβασαν οι ηθοποιοί: Άλκης ΠαναγιωτίδηςΜιχάλης ΤσουρουνάκηςΓιώτα Φέστα και Δήμητρα Χατούπη.

Η Στοά τού Βιβλίου σκοπεύει να καθιερώσει αυτή την πρωτοβουλία, παρουσιάζοντας από το επόμενο έτος την τελική λίστα για όλες τις κατηγορίες των βιβλίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2005, ώρα 20:00, στην Αίθουσα Λόγου τής Στοάς τού Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δραστηριότητες Στοάς του Βιβλίου