Μενού Κλείσιμο
Προληπτική Ιατρική Μια κοινωνική προσφορά τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών
22 – 24 Φεβρουαρίου 2006

Η Στοά τού Βιβλίου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσαν για δεύτερη χρονιά έκθεση ιατρικού βιβλίου με θέμα: "Προληπτική Ιατρική - Μια κοινωνική προσφορά τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών".
Η έκθεση αλλά και οι κύκλοι ομιλιών που την πλαισίωσαν αποσκοπούσαν τόσο στην ανάδειξη τού πολυδιάστατου κοινωνικού έργου τής Ιατρικής Σχολής, όσο και στην ενημέρωση τού κοινού για θέματα προληπτικής Ιατρικής. Την έκθεση βιβλίου πλαισίωσε φωτογραφικό υλικό και αναρτημένες ανακοινώσεις από την πληθώρα των δραστηριοτήτων τής Σχολής.
Την έναρξη των εκδηλώσεων, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2006, ώρα 19:30, κήρυξαν με χαιρετισμό τους ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας & Πρύτανης τού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς, Πρόεδρος τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια ημέρα έγιναν οι εξής ομιλίες: Α΄: "Παθήσεις τής καρδιάς και των αγγείων" με ομιλητή τον καθηγητή Δημήτριο ΚρεμαστινόΒ΄: "Η γρίπη των πτηνών" με ομιλητές τον καθηγητή Νικόλαο Λεγάκη και την καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου και Γ΄: "Ο καρκίνος τού μαστού στη γυναίκα" με ομιλητή τον καθηγητή Αθανάσιο Δημόπουλο. Το Προεδρείο τής πρώτης ημέρας αποτελείτο από τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Σκαλκέα και τον καθηγητή Γεώργιο Κρεατσά.
Ο δεύτερος κύκλος ομιλιών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2006, ώρα 19:30. Α΄ Θέμα: "Παθήσεις των ματιών στα παιδιά" με ομιλητή τον καθηγητή Μιχαήλ ΜόσχοΒ΄ Θέμα: "Το άγχος στην παιδική ηλικία" με ομιλητή τον καθηγητή Γεώργιο Χρούσο και Γ΄ Θέμα: "Ατυχήματα στην παιδική ηλικία" με ομιλήτρια την καθηγήτρια Ελένη Πετρίδου. Το Προεδρείο τής δεύτερης ημέρας αποτελείτο από τον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη και την καθηγήτρια Φωτεινή Τζωρτζάτου.
Στην καταληκτήρια εκδήλωση τής διοργάνωσης, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2006, ώρα 19:30, το κοινό παρακολούθησε ομιλίες με θέματα: Α΄: "Ψυχική υγεία" με ομιλητή τον καθηγητή Κωνσταντίνο ΣολδάτοΒ΄: "Αυτοάνοσα νοσήματα" με ομιλητή τον καθηγητή Χαράλαμπο Μουτσόπουλο και Γ΄: "Παθήσεις τού προστάτη" με ομιλητή τον καθηγητή Γεώργιο Μπαρμπαλιά. Το Προεδρείο τής τρίτης ημέρας αποτελείτο από τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Στεφανή και τον καθηγητή Δημήτριο Βασιλόπουλο.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου 2006
Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-21:00

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:
ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Δραστηριότητες Στοάς του Βιβλίου