Μενού Κλείσιμο
Ποιητικές εκδόσεις και χειρόγραφα από την Κύπρο
19-27 Ιουνίου 2003

Η Στοά τού Βιβλίου σε συνεργασία με το Σπίτι τής Κύπρου και με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών τού Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού τής Κύπρου οργάνωσε έκθεση με ποιητικές εκδόσεις και χειρόγραφα από την Κύπρο, που προέρχονται από το Αρχείο τού Φοίβου Σταυρίδη.

Η έκθεση περιελάμβανε σπάνιο αρχειακό υλικό αποτελούμενο από εκδόσεις ποιητικών συλλογών, τεύχη ελληνικών και κυπριακών περιοδικών αφιερωμένων στην κυπριακή ποίηση, χειρόγραφα ποιήματα και επιστολές καθώς και φωτογραφίες, και συνοδευόταν από κατάλογο με κατατοπιστικό πρόλογο τού γνωστού συγγραφέα και μελετητή Φοίβου Σταυρίδη.

Εκτέθηκαν επίσης ποιητικές εκδόσεις που με εικαστικό ενδιαφέρον, αντίγραφα των οποίων κόσμησαν την έκθεση ως επιτοίχια κάλυψη. Τα περισσότερα από τα παρουσιαζόμενα βιβλία έχουν τυπωθεί στην Κύπρο με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό ελληνικών εκδόσεων.

Τα εγκαίνια τής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2003, ώρα 12:30, στις Αίθουσες Λόγου & Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου.

Την έκθεση εγκαινίασε η Νάσα Παταπίου, Μορφωτική Ακόλουθος τής Κυπριακής Πρεσβείας και Διευθύντρια στο Σπίτι τής Κύπρου.

Μίλησαν οι:
Φοίβος Σταυρίδης, συγγραφέας-μελετητής και
Μάνος Χαριτάτος, Πρόεδρος τού Ε.Λ.Ι.Α.

Δραστηριότητες Στοάς του Βιβλίου