Μενού Κλείσιμο
Κυριάκος Ντελόπουλος ο ληξίαρχος τού βιβλίου
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2004

Η Στοά τού Βιβλίου πραγματοποίησε το δεύτερο κατά σειρά ετήσιο γεγονός τού κύκλου εκδηλώσεων για την ελληνική βιβλιογραφία, αυτή τη φορά με θέμα το πολυσχιδές έργο τού Κυριάκου Ντελόπουλου και υπότιτλο: ο ληξίαρχος τού βιβλίου.

Είναι πραγματικά δύσκολο να εξαντλήσει κανείς στα όρια μίας εκδήλωσης το εύρος των δραστηριοτήτων ενός ανθρώπου που από τα εφηβικά του κιόλας χρόνια αφοσιώθηκε με πάθος σε τομείς τού βιβλίου όπως η βιβλιοθηκονομία, η βιβλιογραφία, η επιμέλεια εκδόσεων, η εκδοτική παραγωγή, η διακίνηση, τα πνευματικά δικαιώματα κ.ά. Το πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει περίπου σαράντα βιβλία, τα οποία εκτέθησαν στην Αίθουσα Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου για δύο ημέρες. Μια έκδοση με λεπτομερή εργοβιογραφία διατίθετο στους επισκέπτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2004, ώρα 20:00, στην Αίθουσα Λόγου τής Στοάς τού Βιβλίου.

Μιλησαν ο βιβλιογράφος-ποιητής Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ενώ ο Κυριάκος Ντελόπουλος αναφέρθηκε στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη Άνδρου, την οποία θεωρεί υποδειγματική, αλλά και σε άγνωστες πτυχές τής ζωής και τού έργου του με τον γνωστό του συναρπαστικό τρόπο αφήγησης.

Ανάμεσα σε πλήθος διακρίσεων που έχει λάβει, ξεχωρίζει η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών το 1995, για το βιβλιογραφικό του έργο: «Παιδικά και νεανικά βιβλία τού 19ου αιώνα».

Ο βιβλιοφιλής Κυριάκος Ντελόπουλος δεν επαναπαύεται στις δάφνες του, αλλά συνεχίζει μέχρι αυτή τη στιγμή τη δημιουργική του πορεία στο πολύπλοκο εκδοτικό τοπίο των ημερών μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δραστηριότητες Στοάς του Βιβλίου