Μενού Κλείσιμο
27ο Ποιητικό Βήμα – Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ με πίστη στους χρόνους τού έρωτα
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2005

Η Στοά τού Βιβλίου πραγματοποίησε την εικοστή έβδομη εκδήλωση τού κύκλου Ποιητικό Βήμα σε έναν αντιποιητικό κόσμο, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2005 , ώρα 20:00, στην Αίθουσα Λόγου , με θέμα: «Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ με πίστη στους χρόνους τού έρωτα».

Μιλήσαν οι:
Γιώργος Αράγης , δοκιμιογράφος-κριτικός και
Δημήτρης Καλοκύρης , συγγραφέας.

Ποιήματα απέδωσαν οι ηθοποιοί Αννίτα Δεκαβάλλα και Ηλιάνα Παναγιωτούνη , ενώ η Αλίκη Καγιαλόγλου ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση ποίηση τής Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ μελοποιημένη από τον Νίκο Ξανθούλη.

Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ σπούδασε στην Αθήνα, τη Γαλλία και την Ελβετία στο Πανεπιστήμιο τής Γενεύης από όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα τής Σχολής Μεταφραστών και Διερμηνέων σε Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά. Πρωτοδημοσίευσε τη συλλογή «Καινούργια Εποχή» το 1956 και έκτοτε έχει εκδώσει 14 ποιητικές συλλογές, οι οποίες περιέχονται σε τρεις συγκεντρωτικούς τόμους (Άπαντα, Ποιήματα 1963-1996, εκδ. Καστανιώτης).

Έχει μεταφράσει πολλούς ξένους ποιητές, όπως Ντύλαν Τόμας, Σαίξπηρ, Βοζνεσιέσκι, Μαγιακόφσκι, Αχμάτοβα και Πούσκιν.

Η ποίησή της έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και τέσσερα βιβλία της έχουν εκδοθεί στα Αγγλικά. Δίδαξε σε Πανεπιστήμια στην Αμερική (π.χ. Harvard , 1980) και έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ποίησης. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 1985 και με το Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη το 2000.

Δραστηριότητες Στοάς του Βιβλίου