Μενού Κλείσιμο
Έναρξη εκδηλώσεων στα πλαίσια τού κύκλου : «Το βιβλίο στις διακοπές»
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2002

Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Κρητική βραδιά» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2002.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Λαγουδάκης, λύρα, Νίκος Καρπαθάκης, λαούτο και Ανδρέας Χατζιδάκης, λαούτο. Η χορευτική ομάδα τής Κρητικής Εστίας χόρεψε κρητικούς χορούς. Υπεύθυνος χορευτικού: Γιώργος Μαρκαντώνης. Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.

Η δεύτερη εκδήλωση έγινε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2002 και ήταν αφιερωμένη στους χάρτες.

Ο χαρτογράφος Αντώνης Ιορδάνογλου μίλησε με θέμα: «Πώς να μη χάνεστε στην Ελλάδα τού 2002» και ανέλυσε πώς φτιάχνεται ένας χάρτης, την αξία τού καλού χάρτη, τα προβλήματα από την έλλειψη καλών χαρτών στην Ελλάδα και πώς ο καλός χάρτης αποτελεί μοχλό ανάπτυξης των ακριτικών περιοχών.

Αμέσως μετά, παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία των Αρσακείων και τού Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου ζωγράφισαν τους δικούς τους χάρτες με την καθοδήγηση των γνωστών εικονογράφων Σοφίας Φόρτωμα και Βασίλη Παπατσαρούχα.

Τέλος, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2002χορευτικό συγκρότημα τής Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνας-Πειραιά χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και ακούστηκαν τραγούδια από το Καστελόριζο. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν κασιώτικες νοστιμιές.

Δραστηριότητες Στοάς του Βιβλίου