Μενού Κλείσιμο
« Δάσος & Ζωή – Χριστουγεννιάτικες ιστορίες »
15-23 Δεκεμβρίου 2003

ήταν το θέμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώσε η
Στοά τού Βιβλίου 
και ο Κύκλος τού Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με την υποστήριξη τής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δασικών Πόρων τού Υπουργείου Γεωργίας, τον Δεκέμβριο του 2003.

Σε δάσος στο κέντρο τής πόλης μετατράπηκε συμβολικά η Στοά για την περίοδο των Χριστουγέννων, με στόχο να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους στο θέμα τής προστασίας τού δάσους, αλλά και να τους φέρει σε επαφή με τους μύθους που το συνοδεύουν. Τα δέντρα που υπήρχαν στη Στοά δεν ήταν κομμένα, αλλά δέντρα φυτωρίων, τα οποία καταδεικνύουν την ανάπτυξη και όχι την άσκοπη καταστροφή.

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε έκθεση ελληνικού παιδικού βιβλίου και εικονογράφησης. Δεκατρείς εικονογράφοι-μέλη τού Κύκλου τού Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου έκθεσαν έργα τους, ενώ μαθητές και μαθήτριες σχολείων φιλοτέχνήσαν αυτοσχέδια δέντρα και ζωγραφικά πανό, τα οποία εκόσμησαν τη Στοά τού Βιβλίου. Στο πλαίσιο τής έκθεσης πραγματοποιήθηκανι καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα που περιελάμβαναν εργαστήρια ζωγραφικής, όπου με την επίβλεψη γνωστών εικονογράφων τα παιδιά δημιούργησαν κατασκευές με τις οποίες εστόλισαν τα δέντρα.

Τα εγκαίνια τής έκθεσης έγιναν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2003 , ώρα 19:00 , στις Αίθουσες Λόγου & Τέχνης τής Στοάς τού Βιβλίου.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας τού Υπουργείου Γεωργίας Παναγιώτης Κολύρης .
Χαιρετισμό θα απεύθηναν οι:
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου , συγγραφέας, Πρόεδρος τού Κύκλου τού Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και
Νίκος Ευσταθιάδης 
, διευθυντής Ανάπτυξης Δασικών Πόρων τού Υπουργείου Γεωργίας. Θα μιλήσουν οι:
Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου 
, συγγραφέας-εικονογράφος,
Θωμαή Καραλάζου 
, ψυχολόγος, συγγραφέας, διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων τής APIVITA και
Ελένη Σταμπόγλη 
, εκδότρια.

Κατά το διάστημα 15-23 Δεκεμβρίου καθημερινά, μαθητές και μαθήτριες τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ δεν έλειψαν τα τελώνια και τα ζωάκια τού δάσους, που έβγαιναν από τις κρυψώνες τους και θα διασκέδαζαν το κοινό.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι εορταστικές εκδηλώσεις:

•  Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου , ώρα 19:00 : Παρουσίαση τού βιβλίου «Ένα δάσος για δεκατρείς» των εικονογράφων-μελών τού Κύκλου τού Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

•  Σάββατο 20 Δεκεμβρίου , ώρα 12:00 : Η Ομάδα Αφήγησης Παραδοσιακών Παραμυθιών « παραμυθοσέντουκο » ζωντάανεψε ιστορίες από το βιβλίο «Ένα δάσος για δεκατρείς».

Διάρκεια έκθεσης: 8-23 Δεκεμβρίου 2003
Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 18:00-21:00


ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δραστηριότητες Στοάς του Βιβλίου