Μενού Κλείσιμο
Αναγνώστες βουλευτές σε δυσανάγνωστη εποχή
Τρίτη 21 Μαρτίου 2006

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε η σημαντική εκδήλωση τής Στοάς τού Βιβλίου με θέμα: "Αναγνώστες βουλευτές σε δυσανάγνωστη εποχή", η οποία αποσκοπούσε στην προσέγγιση των πολιτών με τους εκπροσώπους τους στη Βουλή, διά τής φιλαναγνωστικής οδού.
Τα εγκαίνια τής έκθεσης με τα βιβλία που πρότειναν οι βουλευτές πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2006, ώρα 18:30 και χαιρετισμό απεύθηναν ο Γιώργος Βουλγαράκης, Υπουργός Πολιτισμού και ο Σωτήρης Χατζηγάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος τής Βουλής των Ελλήνων. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και Πρύτανης τού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης έκανε συνολική ανασκόπηση των προτεινομένων βιβλίων και συζήτησε με βουλευτές όλων των κομμάτων, οι οποίοι σχολίασαν τις προτιμήσεις τους.
Την εκδήλωση πλαισίωσε έκθεση παλαιών χαρακτικών βιβλιολογικού περιεχομένου από τις συλλογές τού Κώστα Σπανού, η οποία κινήθηκε στο τρίπτυχο συγγραφέας-εκδότης-αναγνώστης και θα συνοδεύτηκε από σχετικό εικονογραφημένο κατάλογο.
Οι επισκέπτες τής έκθεσης εντυπωσιάστηκαν από την πληθώρα των θεματικών ενοτήτων, ξεκινώντας από τη Λογοτεχνία, που κράτησε τα πρωτεία, ώς την Ιστορία, την Πολιτική, τη Φιλοσοφία κ.ά.

Διάρκεια έκθεσης: 21-31 Μαρτίου 2006
Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-21:00

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δραστηριότητες Στοάς του Βιβλίου