Στοά Αρσάκη

Removement: Athens 2017

 

Η αναβίωση των χώρων, των ιστοριών, και η επανάχρηση τριών Στοών της Αθήνας είναι o βασικός θεματικός άξονας του Removement: Athens 2017. Με την ευγενική παραχώρηση και συνεργασία της Στοάς του Βιβλίου και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η Στοά Αρσάκη θα φιλοξενήσει τρεις διαφορετικές performances που προτείνουν από άλλη οπτική γωνία η κάθε μία την επαναφορά της Στοάς όχι μόνο ως πέρασμα, αλλά ως χώρο συνάθροισης, ξεκούρασης και ανάπαυλας: μία όαση στο κέντρο της πόλης.

 

9 Ιουνίου 20:00 & 10 Ιουνίου 11:00 και 20:00
Μαριάννα Καβαλιεράτου – STREAM

Κεντρικός θεματικός άξονας της χορευτικής αυτής δράσης που θα πραγματοποιηθεί στο μέσο της Στοάς και εντός του κοινού/θεατών, είναι η απομυθοποίηση της Στοάς ως ένα σύντομο πέρασμα, όπως έχει αποτυπωθεί στους περαστικούς τα τελευταία χρόνια. Βασική πρόθεση είναι να παρουσιαστεί η Στοά ως μία μικρή όαση μέσα στην πόλη και όχι ως διάκενο. Η αλλαγή κινητικής συμπεριφοράς των επισκεπτών όταν αυτοί εισέρχονται στη στοά θα αναδειχτεί μέσω των performers και θα επενδυθεί με μαλακές ογκομετρικές κατασκευές που θα προσφέρουν την ανάπαυση στον επισκέπτη.

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την performance, παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή στο:

https://www.delta-pi.org/removement-arsaki-stream

 

21 Ιουνίου 15:00 – 21:00

Κωνσταντίνος ΝτέλλαςΠΙΚ-ΝΙΚ [the urban version]

Την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου η οποία συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα μουσικής ο Κωνσταντίνος Ντέλλας προτείνει το αίθριο της Στοάς Αρσάκη ως σημείο συνάντησης με στόχο την επανάχρηση του περάσματος ως τόπο στάσης και ανάπαυσης. Ο χώρος θα επενδυθεί μουσικά με τους ήχους του πιάνου του, κλειστού πλέον, καφέ «Ορφέας» και αρχιτεκτονικά με στρώματα που θα δοθούν στους θεατές – συμμετέχοντες για την δημιουργία μιας συλλογικής και ομαδικής αίσθησης ηρεμίας. Η αντιστικτική σχέση της μουσικής, του χώρου, των ανθρώπων και των ήχων της πόλης θα συμβάλλει ώστε να αναδειχτεί το αίθριο ως σημείο ανάπαυλας εν μέσω της πολύβουης Αθήνας ενώ η performance θα καταγραφεί με σκοπό την προβολή της στην στοά Αρσάκη μέχρι το τέλος Ιουνίου.

 

30 Ιουνίου 15:00 – 20:30

Μαριέλα Νέστορα - 20 ΜΟΛΥΒΙΑ Νο2

Η Μαριέλα Νέστορα προτείνει μια διακριτική συνύπαρξη performers, θεατών και αρχιτεκτονικής δημιουργώντας μια νέα οπτική χρήσης της Στοάς και επιτρέποντας της να κατοικηθεί έναν διαφορετικό τρόπο. Οι 3 κεντρικέςί 'οδοί' της Στοάς θα στρωθούν κατά μήκος με χαρτί πάνω στο οποίο θα γραφτούν εξ ολοκλήρου, απ άκρη σε άκρη, κείμενα και προτάσεις που θα αφορούν την ιστορία της στοάς, σχόλια, εικόνες, στιγμές από το παρόν της και ευχές για το μέλλον της. Παράλληλα, 9  performers μέσα από τις χορευτικές τους δράσεις θα προτείνουν πώς θα μπορούσε να κυλά η ζωή μέσα στην Στοά.

  

Στοά τού Βιβλίου © 1996-2018